English

baner11.jpg baner12.jpg baner13.jpg baner14.jpg baner15.jpg baner16.jpg baner17.jpg baner18.jpg

AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA – „Klimatske promjene i poljoprivreda“

Da bi proizveli hranu koja nam je nužna za život, uvjeti rasta i proizvodnje moraju biti povoljni. Sve više je ekstremnih situacija koje dovode do smanjenih prinosa i uroda pa čak i propadanja višegodišnjeg truda. Prilagodba novonastalim uvjetima nužna je za sigurnu proizvodnju hrane.

Utječe li ekstremno vrijeme na poljoprivredu i požare raslinja? Ima li klimatskih promjena kod nas? A što nas očekuje u budućnosti? Mogu li pravodobne agrometeorološke informacije spasiti urod? Zašto suzbijati ambroziju? Postoji li rizik od suše? Treba li navodnjavati u Karlovačkoj županiji? Odgovori na sva ta pitanja mogu se čuti na 6. agrometeorološkoj radionici „Klimatske promjene i poljoprivreda“ u Karlovcu 12. ožujka 2019. koju organizira Grad Karlovac u suradnji s Hrvatskim agrometeorološkim društvom i Državnim hidrometeorološkim zavodom.

Svrha radionice je informirati što veći broj poljodjelaca, voćara, stočara, pčelara, šumara, vatrogasaca, ali i srednjoškolaca meteorološke struke i onih kojima je meteorologija bliska, s ciljem da im se proširi svijest o neizbježnom utjecaju meteoroloških prilika i neprilika na njihov svakodnevni život, ali i na egzistenciju.


Organizator:

  • Grad Karlovac

Suorganizatori:

  • Hrvatsko agrometeorološko društvo

  • Državni hidrometeorološki zavod

 


PROGRAM 6. AGROMETEOROLOŠKE RADIONICE

AGROMETEOROLOGIJA U SLUŽBI KORISNIKA


Klimatske promjene i poljoprivreda“

Velika Vijećnica Grada Karlovca

Karlovac, 12. ožujka 2019.

 

HAgMD @ 2014.